Od 20. rujna 2016. do 23. rujna 2016. u prekrasnoj je Firenci održana mini konferencija programa eTwininga na temu Aktivno građanstvo, promicanje jednakosti i tolerancije na eTwinningu.

eTwinning je dio Erasmus+  programa Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

S ciljem uključivanja naše škole u globalnu eTwinning zajednicu i provođenje projekata preko eTwinning platforme, prijavili smo se na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU te smo bili jedan od pet sudionika iz Hrvatske spomenute mini konferencije u Firenci.

Mini konferencija je bila odlično iskustvo i dobar uvod u eTwinning. Osim kulturnog i povijesnog upoznavanja nove sredine, komunikacije s ljudima iz cijele Europe i usporedbe načina rada pojedinaca iz različitih okruženja, konferencija je donijela pregršt novih informacija koje će obogatiti našu nastavu i izradu novih projekata.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije.