U sklopu programa škole, spajanja teoretskog učeničkog znanja s praksom iz privrede, u srijedu, 7. ožujka, učenicima je svoje aktivnosti prezentirala najveća hrvatska tvrtka, proizvođač hrane, Podravka.

Prezentaciju je održala direktorica Centra za istraživanje i razvoj Podravke, dr. sc. Jasmina Ranilović. Bilo je to posebno inspirativno izlaganje za učenike škole ne samo o Podravki, kao tvrtki, njenoj povijesti, veličini, geografskoj rasprostranjenosti i asortimanu proizvoda, već je posebno interesantan bio dio izlaganja koji se odnosi na zdravu hranu odnosno na informacije po kojima možemo prepoznati zdravu hranu.

Što treba gledati na proizvodu? Atraktivnost ambalaže? Cijenu? Količinu? Zemlju porijekla? Ili možda onu malu etiketu na poleđini proizvoda? Znamo li je čitati? Koje su vrijednosti važne? Koji su sastojci štetni? Saznali smo odgovore na spomenuta pitanja i također shvatili da se u Podravci traže vrhunski stručnjaci, ali i da tamo nastaju vrhunski stručnjaci. Malo tko ne bi htio biti dijelom vrhunskog tima u Centru za istraživanje i razvoj, koji je zasigurno najveći najbolji centar takve vrste u široj regiji.

Puni novih saznanja jedva čekamo naš posjet Podravci.