Ovogodišnja izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinske županije – LIK 2020. inspirirana je temom „Strip”. Učenici su imali zadatak istražiti podtemu „Kad bi spomenici pričali, a legende oživjele” te samostalno osmisliti strip. Učenici su vlastite ideje trebali izraziti tušem, perom i kistom ili digitalnim crtežom, a osim crteža, trebali su osmisliti i sadržaj te tekst stripa kako bi što vjernije dočarali izabranu legendu ili spomenik kulturno-umjetničke baštine.

Na izložbu je svoj strip prijavio i naš učenik 3. a razreda Filip Šoić koji se već dugi niz godina bavi fotografijom i mogućnostima izražavanja digitalnim medijima. Pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Barbare Frntić, Filip je sa svojim stripom osvojio četvrto mjesto. Čestitamo!

„U stripu sam se fokusirao na same fotografije ideala ljepote u raznim povijesnim razdobljima. Ideju o tome kako se sve događa na nastavi i gdje učiteljice objašnjavaju ideale ljepote učenicima koji im odgovaraju, osmislio samo brzo i nakon toga fotografirao.  Okupio sam ljude koju su mi trebali za strip, odijevao sam ih u kostime te im davao stručne upute. Za samu izradu stripa koristio sam Word, a za rad mi je bilo potrebno oko pet dana. Cijeli proces u teoriji je bio dugotrajan, ali meni je to sve brzo prošlo zato što mi je bilo zabavno”, rekao je Filip.