Kraj 2021. godine obilježilo je još jedno putovanje, ovog puta u Sjevernu Makedoniju!

Profesorice Irena i Neda učenici prvog i drugog razreda sudjelovali su u još jednoj mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta "Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions".

Što je obilježilo ovu mobilnost?

Uz sklapanje novih prijateljstva i upoznavanje drugih kultura, naši učenici okušali su se i u nekim novim sportovima, a u sklopu mobilnosti imali su priliku upoznati i rukometaše RK Vardar.

Zašto naši učenici vole Erasmus+ mobilnosti?

Uz edukativne radionice i usvajanje novih znanja i vještina, učenici imaju priliku upoznati nove prijatelje, istražiti nova mjesta te saznati više o raznim kulturama.

Poseban je doživljaj bio promatranje redovnog treninga rukometne ekipe RK Vardar. Vidjelo se kako se uvježbavaju pojedine akcije koje moraju završiti pucanjem na gol! Ponosni smo što se u ekipi nalaze i dva hrvatska igrača. Iznenadilo nas je što učenici – partneri iz drugih zemalja dobro znaju naše igrače i prate njihove karijere. 

Uz penjanje po snježnim brdima Makedonije do povijesnih znamenitosti, naši su se učenici okušali u igranju rukometa u miješanim ekipama – djevojke i dečki. Djevojke iz Sjeverne Makedonije pokazale su izvanrednu vještinu i brzinu igranja, no naši su dečki briljirali. Očito da je rukomet sport koji je u obje države pri vrhu popularnosti. 

Makedonski izviđači održali su praktičnu radionicu za partnere iz Turske, Francuske, Portugala, Grčke i Hrvatske izviđačkim vještinama poput vezanja čvorova, podizanja šatora, upotrebe opreme i alata u prirodi, a također su vježbali hodanje po užetu, a učenici su iskazali zavidnu vještinu u rukovanju lukom i strijelom u streličarstvu.

Kako smo proveli četiri dana u Makedoniji pogledajte u nastavku:

North Macedonia - DAY 1

North Macedonia - DAY 2

North Macedonia - DAY 3

North Macedonia - DAY 4