Položeni ispiti državne mature obavezni su uvjet za upis na fakultet i svjedodžba su o završenom srednjoškolskom obrazovanju. Ispiti državne mature (DM) sada su na većini fakulteta zamijenili prijamne ispite. Učenici koji žele nastaviti studije u inozemstvu također moraju imati položene ispite državne mature. 

Državna matura sastoji se od tri obavezna predmeta: matematika, hrvatski i strani jezik te od izbornih predmeta koje mogu pojedini fakulteti postaviti kao uvjet jer se njima dodatno provjeravaju znanja iz predmeta koji su važni za određeni smjer studija, te ih je uputno polagati ukoliko učenik želi dobiti dodatne bodove.

Obavezni predmeti mogu se polagati na dvije razine: osnovna/niža/B razina i napredna/viša/A razina. Fakulteti autonomno određuju potrebnu razinu pojedinih predmeta. Npr. na fakultetima društvenih predmeta ne zahtijeva se A razina matematike. Informacije o traženoj razini objavljuju fakulteti, a za više informacija o ispitima na državnoj maturi pogledajte na https://www.ncvvo.hr/.

S obzirom na zahtjevnost ispita državne mature, malo je vjerojatno da bi se učenici sami mogli pripremiti. Kako bismo im olakšali ponavljanje kompletnog gradiva sve četiri godine te pružili dodatna pojašnjenja iz slabije usvojenih dijelova gradiva, organiziramo pripreme pod stručnim vodstvom naših profesora koji imaju iskustva u pripremanju učenika i u svom dosadašnjem radu imaju dobre rezultate.

Posebna vrijednost priprema u našoj školi je u tome što radimo u malim skupinama pa smo u mogućnosti pratiti rad svakog učenika, pružati dodatna pojašnjenja i usmjeravati ga na dijelove gradiva kojima je potrebno posvetiti dodatnu pažnju.

Naše su pripreme usmjerene na vaše potrebe i posebnosti.

Također, radimo u sigurnim epidemiološkim uvjetima.

Cijene za pojedini predmet:

  1. Matematika: 50 sati – 1.250,00 kn
  2. Hrvatski jezik: 50 sati – 1.250,00 kn
  3. Engleski jezik: 30 sati – 750,00 kn

Ukupno za tri predmeta: 130 sati: 3.250,00 kn

Izborni predmet

  1. Biologija: 30 sati – 750,00 kn

Ako se odaberu sva četiri predmeta, odobravamo popust od 15 %, za odabrana tri predmeta odobravamo 10 % popusta, a za dva predmeta odobravamo 5 % popusta.

Učenicima Privatne varaždinske gimnazije odobravamo dodatnih 5 % popusta.

Pripreme održavaju iskusni nastavnici s dokazanim dobrim rezultatima na ispitu državne mature, u prostoru Privatne varaždinske gimnazije (Gimnazije Žiger), Stanka Vraza 37, Varaždin.

Nastava počinje u siječnju 2021. i održavat će se petkom poslijepodne i subotom prijepodne.

Raspored održavanja priprema objavit će se naknadno.

Prijave na 042 330 385 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnom prijavom u tajništvu škole.