U sklopu nastave Biologije posjetili smo izložbe Priča o leptirima i Podzemna fauna NP „Krka“ u Gradskom muzeju Varaždin.

Učenici su komentirali:

Tea: „… Tako smo naučili kako spiljskim životinjama nije potreban pigment i dobar vid, zbog nedostatka sunčeve svijetlosti, kako čovječja ribica odrasli stadij postiže s 14-18 godina, te da je sam život podzemnih životinja nekako usporen; kako je teško određivati vrste leptira, jer se ponekad razlikuju po jedva primjetnim sitnicama…

Leticija: „… Pošto nisam ljubitelj pauka, nisam se baš previše približavala slikama, ali sam čula kako postoji pauk koji ne plete mrežu već aktivno lovu po tlu. Od leptira sam zapamtila Apolona, jer ima ime kao grčki bog.

U sat i pol vremena provedenih u muzeju naučili smo mnogo zanimljivih stvari i upotpunili ranije stečeno znanje. Drago mi je što imamo mogućnost raditi na ovakav zanimljiv način, primjeren našim godinama i interesu.

Sara: „… U muzeju smo mogli vidjeti puno zanimljivih stvari o paučnjacima, štipavcima, lažištipavcima, leptirima. Sve što smo vidjeli bilo je vrlo zanimljivo, a profesorica nam je detaljnim opisivanjem izložaka, izložbu učinila poučnom.

Kako nam je bilo u muzeju, pogledajte u našoj Galeriji.