Što nas čini najboljom školom?

Na pitanje koliko je u obrazovnom smislu uspješna naša škola samo je jedan odgovor: uspjesi naših učenika najbolje potvrđuju kvalitetu rada naše škole, programa te nastavnog kadra

Paula i Matko, naši prošlogodišnji maturanti, nagrađeni su zbog odličnog uspjeha na ispitima državne mature te su pozvani na prijem varaždinskog  gradonačelnika Nevena Bosilja. Na području Varaždinske županije ukupno je nominirano 15 maturanata, a čak dvoje učenika je steklo svoje znanje, vještine i kompetencije upravo u našoj školi.

Nadalje, Paula je čak dvije godine zaredom ušla u 10% najuspješnijih učenika na natjecanju iz informatike.

Dvojezičnošću nastave nekoliko predmeta, pridavanjem velike važnosti stranim jezicima, programu međunarodne razmjene učenika i kontaktima s europskim školama, kod nas se učenici školuju za građanina Europe!

Što je predmet našeg rada koji nam omogućuje obrazovni uspjeh?

Škola realizira program opće i jezične gimnazije, uz dodatak jedinstvenih izbornih i fakultativnih predmeta.

Govorništvo je predmet putem kojeg se učenici oboružavaju govorničkim znanjima i vještinama za sve prigode samostalnog ili grupnog govornog iskaza. Učenici također mogu odabrati i Filmsku umjetnost koja im daje priliku da se upoznaju s kulturnim filmskim naslijeđem, prateći ga žanrovski, stilski i prema režiseru.

Naša škola stranih jezika omogućava dodatno učenje stranih jezika po vlastitom izboru. Prema iskazanom interesu učenika, nastava nekoliko predmeta održava se na engleskom jeziku, sa svrhom upoznavanja učenika s najvažnijom terminologijom određene teme na engleskom jeziku.

Kako provodimo program?

Jedan od osnovnih preduvjeta kvalitetnog rada je rad u malim skupinama. Rad u malim skupinama omogućuje individualni pristup učeniku, a za nastavnike također predstavlja veću mogućnost motiviranja učenika, koje je teže postići u tradicionalnim uvjetima školovanja. Svakom učeniku posvećujemo individualnu pažnju jer svaki učenik je važan i može biti uspješan. Razvijamo interes za svaki pojedini predmet, prepoznajemo vještine i sklonosti učenika te pomažemo u odabiru područja njihovog budućeg studija i rada.

Mala razredna odjeljenja omogućuju stvaranje atmosfere neposrednosti, spontanosti i komunikacije učenika s profesorom. U takvoj se pozitivnoj atmosferi daleko lakše uči. Nastavnici kombiniraju upotrebu klasičnog načina rada s modernim pristupom upotrebom multimedijske opreme. To doprinosi raznovrsnosti pristupa, zanimljivosti i lakšem memoriranju gradiva.

Učimo u učionici, u laboratoriju, na terenu... Terenska nastava je prilika da se nastavne jedinice nekoliko predmeta obrade na najzorniji mogući način, tj. u kontaktu s prirodom, znamenitostima, zajedničkim radom učenika pod vodstvom profesora, u dobrom raspoloženju.

Dovoljno vremena za razvoj talenata!

U dosadašnjem radu mnogi su učenici iskazali svoja znanja i talente sudjelujući na natjecanjima iz različitih predmeta kao što su npr. fizika, kemija, povijest, njemački jezik, glazbeno stvaralaštvo. Sudjelovali su na brojnim županijskom i državnim natjecanjima.

Školske obaveze učenika ostavljaju im dovoljno vremena da se bave onim što ih osobno interesira i za što imaju talenta, kao npr. glazba, pjevanje, slikanje, karikatura, sport. Svi učenici imaju priliku da svoje talente pokažu javnosti i da ih ona prepozna putem koncerata, smotri, izložbi, dramskih priredbi.

Smatrate da bi Vašem djetetu odgovarala upravo ovakva sredina za učenje?

Ne čekajte, obratite nam se još danas i sami se uvjerite zašto smo upravo mi najbolji odabir za nastavak srednjoškolskog obrazovanja Vašeg djeteta.

PRIJAVE U TIJEKU:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

042 330 385