Naši su učenici u pratnji profesorice Likovne umjetnosti Karmen Farkaš uživali u analizi i interpretaciji likovnih djela sa 6. bijenala slikarstva u Palači Sermage. Pod stručnim vodstvom učenici su imali prilike upoznati suvremene hrvatske nagrađivane slikare kao što su: Maša Barišić, Aleksandar Bezinović, Sebastijan Dračić, Fedor Fischer, Koraljka Kovač, Josipa Krolo, Mia Matijević, Pavle Pavlović, Ivan Prerad, Domagoj Rogina, Maja Rožman, Zlatan Vehabović i Nikola Pjevačević koji je dobio nagradu za najboljeg mladog umjetnika 6. bijenala.

Učenici su istaknuli da ih se izložba veoma dojmila te da ovakav način učenja vrijedi više nego teorijska nastava u razredu zašto što imaju prilike izbliza i uživo doživjeti slikarsku imaginaciju i tehnike.

Ovo 6. bijenale predstavlja dosege hrvatske slikarske scene u posljednje dvije godine, a predstavlja slikare i slikarice svih generacija. Bijenale je vrhunska platforma za predstavljanje raskošnih mogućnosti slikarstva, a posebice je važna za mladu hrvatsku slikarsku scenu.