U petak, 24. ožujka održano je predstavljanje tvrtke BOMARK PAK d.o.o. za učenike Privatne varaždinske gimnazije s p.j. odnosno Gimnazije Žiger. Predstavljanje su održali generalni direktor gospodin Stiven Toš i direktor proizvodnje Goran Kovačić.

Učenici su se upoznali s počecima, veličinom, opsegom i kapacitetima kompanije te s njenim planovima za budućnost. Na posve nov i inovativan način, virtualno su 'prošetali' kompanijom, kroz njene pogone, laboratorije i skladišta, osluškivali zvukove iz proizvodnje, u ruke uzeli proizvode i detaljno se upoznali s proizvodnjom zaštitnih 'stretch' folija i papirnih cijevi za njihovo namatanje, kao i s dijelom u kojem se vrši reciklaža škarta.

„U proizvodnji se danas traže inženjeri strojarstva, kemičari, informatičari, stručnjaci sa znanjem stranih jezika, s obzirom da tvrtka izvozi preko 70% svoje proizvodnje pa su kontakti sa stranim tržištem svakodnevni.  Budući da se proizvodnja sve više automatizira, a i planovi su tvrtke za budućnost da se još dodatno automatizira, za to su potrebni dobri računalni programi, znači i dobri stručnjaci - informatičari. Stoga će se u budućnosti smanjiti potreba za fizičkom radnom snagom, a povećat će se potreba za onima koji imaju stručna znanja i koji mogu upravljati proizvodnim procesom“, rekao nam je direktor.

Učenici su iskazali veliki interes za ovo nadahnuto predstavljanje tvrtke te bi željeli i osobno posjetiti proizvodne pogone tvrtke BOMARK PAK d.o.o. u Ludbregu.

Budući da je generalni direktor također dobar stručnjak, sa iskustvom rada na području financija, dogovoren je još jedan susret na kojem bi se učenicima prenijelo neka temeljna znanja financijske pismenosti.