U nizu predavanja različitih stručnjaka iz proizvodnih poduzeća Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije kojima želimo povezati gimnazijsko „teoretsko“ znanje s konkretnim „proizvodnim“ znanjem,  ove srijede ugostili smo tvrtku Mobilisis.

Tvrtka Mobilisis osnovana je 2005. godine i proizvodi modernu, inovativnu informatičku infrastrukturu za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka. Danas broji nešto više od 40 zaposlenih. Sjedište joj je u Varaždinu, a ima podružnice u Njemačkoj i Izraelu.

Ovako nam je kao uvod u današnje predavanje predstavio tvrtku njezin direktor Goran Kanižaj. Mobilisis razvija i proizvodi fleksibilne proizvode i aplikacije s mogućnošću primjene u najzahtjevnijim poslovnim procesima kao što su sustavi za upravljanje industrijskim procesima, nadzor voznog parka  te mobilno prikupljanje, prijenos, pohranu i analizu podataka. Cilj joj je stalno poboljšavati kvalitetu usluga, pratiti i usvajati nove trendove, zapošljavati i dodatno educirati zaposlenike. Zapošljavaju visokoobrazovani kadar s naglaskom na području informatike i ekonomije. Također stipendiraju studente i srednjoškolske učenike te postoji mogućnost obavljanja stručne prakse u tvrtki.

Iako se Mobilisis smatra „programerskom“ tvrtkom, direktor Kanižaj smatra da je to početni stadij profesionalnog razvoja zaposlenika; uz to kod zaposlenika cijene i razvijaju dobre organizacijske i  komunikacijske sposobnosti.

Našim učenicima predstavio je tvrtku sa službenog stajališta, opisao im što i kako tvrtka radi, koji su im ciljevi, ali i s onog neformalnog stajališta gdje su učenici stekli dojam kako je raditi u inovativnoj i brzorastućoj tvrtki u suradničkom, kreativnom i stimulativnom okruženju.