Privatna varaždinska gimnazija s p.j., odnosno Gimnazija Žiger, sudjeluje u dvogodišnjem Erasmus+ projektu pod nazivom „Love is for everyone (L.I.F.E)“.  

Ovo je treći veliki projekt financiran od strane Europske unije u kojem škola sudjeluje. U projekt će biti uključeni učenici koji će sudjelovati na različitim aktivnostima, ali i mobilnostima u zemlje koje sudjeluju na projektu.

Parteri u spomenutom projektu su škole iz Španjolske, Cipra, Rumunjske, Italije te Makedonije. Ciljevi projekta su promocija kulturnih vrijednosti koji potiču suradnju među učenicima različitih rasa i društvenog okruženja te povećanje tolerancije među učenicima. Uz ovaj projekt paralelno će se odvijati i eTwinning projekt koji će biti dopuna aktivnostima na projekt. Jedan od rezultata projekta bit će 6 manjih također eTwinning projekta koje će svaki od partnera provoditi s novim partnerima s ciljem diseminiranja i poboljšanja rezultata sadašnjeg projekta.

Prvi sastanak partnera bio je u Madridu gdje su dogovorene smjernice o radu, načinu realiziranja aktivnosti i događaja na projektu, a također su se škole partneri međusobno upoznale.

Domaćini su organizirali razgled Madrida, posjetu poznatim muzejima Prado i Muzeju kraljice Sofije gdje smo uživali u djelima Picassa, Goye, Velázqueza, Botticellija, Rubensa i Rembrandta.

Nastavak priče slijedi u ožujku 2018. kada će učenici i nastavnici škola partnera posjetit će našu školu i tada ćemo vas izvijestiti s kakvim su nas sve kulturološkim osobitostima iznenadili.