Razmišljajući kako bismo talente i stečeno znanje naših učenika primijenili ne samo na satu, nego i izvan njega, osmislili smo jedan školski projekt u kojem su se naši učenici istaknuli i izrazili svoje kreativne sposobnosti.

U sklopu fakultativnog predmeta Filmske umjetnosti naše učenike pretvorili smo u kvalitetnog gledatelja i ljubitelja filma kao umjetničkog djela. Naučili smo ih kako se ponašati pri gledanju filma, o potrebi da se prouči odjava u filmu i osvijesti koliko je ljudi potrebno da bi se napravilo neko filmsko djelo. Svu teoriju i iskustva iz Filmske umjetnosti odlučili smo implementirati u praksi na naš projekt-snimanje filma.

Kako bismo video podigli na malo višu razinu u pomoć nam je uskočio kamerman Vedran Dračić, ujedno i dugogodišnji polaznik španjolskog jezika u Školi stranih jezika Žiger i redatelj španjolskog filma Consuelo. Osim kamere, bio je zadužen i za montažu, zvuk i sve dodatne efekte koji su zaintrigirali naše učenike i naučili o svačemu ponešto.

Ulogu novinara i voditelja, imali su naši učenici Filip Šoić te Emina Ajhler koji su se izvrsno snašli u glumačkim vodama.

Tonka Igrec, Paula Rogić, Marta Marciuš te Matko Dupor imali su prilike stati pred kamere u ulozi reportera te izvjestitelja i odlično odradili taj zadatak.

U glazbi se posebno istaknuo naš maturant Matko Dupor koji je svojom glazbenom kompilacijom ovom videu dao jednu posebnu notu.   

Do izražaja je došla i elokventnost te samopouzdanje naših učenika koje su stekli nastavom Govorništva, a profesorica Neda Njegač u ulozi gosta ponosila se svojim radom i ishodom koje su pokazali naši učenici.

Sav događaj snimanja i procesa nastajanja videa pod budnim okom pratila je Marina Mavriček Špicer, koja je svoju ideju pretočila u ovaj projekt  i bila glavna i odgovorna za scenarij i režiju.

Na kraju svega, stečeno znanje pretvorili smo u jedan poseban projekt, dobro se zabavili, uložili puno truda i skoro pa profesionalno odradili posao. 😊 

Video pogledajte u nastavku.